YHDEN KATTILAN PURJOPASTA
AINEKSET
1 iso purjo
1 valkosipulinkynsi
8 dl kasvislientä
300 g pastaa
1 pss (250 g) pakastettuja soijapapuja (esim. Pirkka)
1 tlk (240 g) artisokansydämiä (esim. Pirkka)
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua timjamia
1/4 tl mustapippuria
1 dl parmesaanijuustoa
TYÖVAIHEET
- Halkaise purjo, huuhtele puolikkaat huolellisesti juoksevan veden alla ja viipaloi puolikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Laita purjo, valkosipuli ja pasta kiehuvaan liemeen. Keitä välillä sekoittaen. Lisää jäiset soijapavut, kun pastan keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia. Lisää hieman vettä tarvittaessa.
- Lisää artisokansydämet ja tuorejuusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut pastan joukkoon. Mausta timjamilla ja pippurilla.
- Raasta annosten päälle reilusti parmesaanijuustoa. (Parmesanissa on reilusti suolaa, joten se määrää voi kyllä vähentää esim. puoleen tai jättää kokonaan pois, oma huom.)
Alkuperäinen ohje Soppa365
No comments:
Post a Comment