6 annosta
1 pkt (120 g) | fileepekonia (käytin amerikanpekonia, hyvin toimi) |
1 - 2 tl | rasvaa (öljyä, voita tms) |
1 iso | sipuli |
3 dl | punaisia linssejä |
2 (200 g) | perunaa |
2 (200 g) | porkkanaa |
1 ½ l | vettä |
2 | kasvisliemikuutiota |
ripaus | cayennepippuria (tai pippurisekoitusta ja paprikaa, pari tl molempia) |
2 rkl | tomaattipyreetä |
½ tl | meiramia |
½ dl | tuoretta persiljaa tai ruohosipulia |
PINNALLEJoko ihan tavallista kermaviiliä tai smetanaa tai raejuustoa, tai | |
---|---|
1 dl | |
½ prk (à 200 g) | |
n. 1/2 dl |
OHJE
- Hienonna pekoni. Ruskista se kattilassa, lisää tarpeen mukaan voita. Hienonna sipuli ja lisää kattilaan. Kuullota.
- Huuhdo linssit siivilässä juoksevalla vedellä. Leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne sekä vesi, liemikuutiot ja linssit kattilaan. Mausta. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 min.
- Sekoita rahka, juusto ja maito. Lisää nokare rahka-juustoseosta keiton päälle lautasella.
Alkuperäinen ohje Valio
No comments:
Post a Comment