6 annosta
| 1 pkt (120 g) | fileepekonia (käytin amerikanpekonia, hyvin toimi) |
| 1 - 2 tl | rasvaa (öljyä, voita tms) |
| 1 iso | sipuli |
| 3 dl | punaisia linssejä |
| 2 (200 g) | perunaa |
| 2 (200 g) | porkkanaa |
| 1 ½ l | vettä |
| 2 | kasvisliemikuutiota |
| ripaus | cayennepippuria (tai pippurisekoitusta ja paprikaa, pari tl molempia) |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| ½ tl | meiramia |
| ½ dl | tuoretta persiljaa tai ruohosipulia |
PINNALLEJoko ihan tavallista kermaviiliä tai smetanaa tai raejuustoa, tai | |
|---|---|
| 1 dl | |
| ½ prk (à 200 g) | |
| n. 1/2 dl | |
OHJE
- Hienonna pekoni. Ruskista se kattilassa, lisää tarpeen mukaan voita. Hienonna sipuli ja lisää kattilaan. Kuullota.
- Huuhdo linssit siivilässä juoksevalla vedellä. Leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne sekä vesi, liemikuutiot ja linssit kattilaan. Mausta. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 min.
- Sekoita rahka, juusto ja maito. Lisää nokare rahka-juustoseosta keiton päälle lautasella.
Alkuperäinen ohje Valio
No comments:
Post a Comment