PORKKANAKAKKU (PELLILLINEN)
20 palaa
6-7 (525 g) porkkanaa
5 kananmunaa
4 dl sokeria
2 1/4 dl rypsiöljyä
5 1/4 dl vehnälauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1/4 tl suolaa
100 g annos sisältää:
Energiaa 1522 kJ / 366 kcal
Rasvaa 21 g
Hiilihydraatteja 39 g, josta sokereita 28 g
Proteiinia 5 g
Suolaa 0,6 g
Valmistus:
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää öljy ja porkkanaraaste.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 litraa). Tai leivinpaperoidulle pellille.
Paista 175 asteessa noin 50 min. (Toiseen kohtaan ohjetta olen kirjoittanut 30 min. Kumpi pitänee paikkansa? Olisiko 30 min. pellillä paistettavan kakun paistoaika?)
Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa. Pellillä paistettua kakkua ei välttämättä tarvitse kumota.
Kuorrutus:
150 g voita
3 rasiaa (á 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 1/2 - 4 dl tomusokeria
Lisäksi: Mantelirouhetta, strösseliä tms.
Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esim. pähkinärouheella tai strösselillä.
Tee halutessasi tuplamäärä kuorrutetta. Tällöin voit myös halkaista kakun ja levittää osan täytteestä kakun sisälle.
Alkuperäinen ohje: Pirkka
No comments:
Post a Comment