MUMMON MUSTIKKAPIIRAKKA (NOPEA JA HELPPO)
(NOIN 8-10 ANNOSTA)
Muropohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus raastettua limetin kuorta / vaniljasokeria tai kardemummaa (valinnainen)
1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista
3. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
4. Kääntele jauhot muna-sokeri -vaahtoon.
5. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan (halkaisija 26-28 cm).
(Vinkki: Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.)
Täyte:
300 g metsämustikoita
200 g kermaviiliä (1 purkki)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1. ripottele mustikat pohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan). Jätä muutama mustikka sivuun koristelua varten.
2. Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
3. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
4. Jos jätit muutaman mustikan sivuun, niin ripottele ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
6. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
7. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Alkueräinen ohje on mainiosta blogista nimeltä Annin Uunissa - Herkullista elämää.
No comments:
Post a Comment