Seesamikastike salaatille
Ohjeella saa kastiketta noin 2 dl
Valmistusaika 10 minuuttia
4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
4 rkl majoneesia
½–1 rkl riisiviinietikkaa
3 tl soijaa (japanilaista soijakastiketta, jos saatavilla)
2–3 tl sokeria
4 tl paahdettua seesamiöljyä
2 tl tahinia
1 tl dijon-sinappia (tuo hyvää makua, muuta ei ole täysin välttämätöntä)
■ Jos valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä ei ole saatavilla, paahde ne kuumalla ja kuivalla pannulla (ilman öljyä tai muuta rasvaa). Seesaminsiemenet paahtuvat erittäin nopeasti. Anna niiden jäähtyä hetki.
■ Sekoita kaikki ainekset haarukalla hyvin yhteen.
■ Maistele.
■ Jos kaipaat vielä enemmän hapokkuutta, lisää riisiviinietikkaa varovaisesti pieniä määriä. Aloita puolikkaalla tai kokonaisella ruokalusikallisella ja lisää maun mukaan tarvittaessa lisää, mutta kerrallaan hyvin varovaisesti. Maistele välissä.
■ Kastikkeelle tekee hyvää maustua yön yli jääkaapissa, mutta sitä voi lisätä salaattiin myös heti.
Resepti: Josefiina Baraka
Alkuperäinen ohje HS
No comments:
Post a Comment