MUMMUN VAALEAT PIPARKAKUT
250 g pehmeää voita
1 iso kananmuna
1,5 tl kanelia
1,5 tl ruokasoodaa
200 g (2,5 dl) sokeria
375 g (5,75 dl) vehnäjauhoja
vehnäjauhoja leivontaan
päälle:
kanelia
sokeria
Lämmitä uuni 185 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää kananmuna ja kaneli.
Yhdistä ruokasooda vehnäjauhoihin ja sekoita taikinaan.
Kauli taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä noin 3-4 mm paksu levy. Ota siitä muotilla pikkuleipiä ja sirotte pinnalla hieman kanelia ja kidesokeria.
Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes piparkakut ovat kauniin kullaruskeita. Anna piparien jäähtyä leivinritilän päällä. Säilytä tiiviissä astiassa, kuivassa ja viileässä.
Alkuperäinen ohje: Kulinaari.com
https://kulinaari.com/2018/12/lapsuuden-makumuisto-mummun-vaaleat-piparkakut.html
No comments:
Post a Comment