Perunapannukakut, eli derunyt (2–4 hengelle):
5 (yleis)perunaa
keskikokoinen sipuli
kananmuna
3 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen.
Raasta perunat ja sipuli raastimella. Käytä perunoiden raastamiseen raastimen pientä raastinosaa, jos sellainen on. Sipulin voit raastaa raastimen suuremmalla osalla.
Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa sekaisin.
Kuumenna pannu ja lisää siihen ripaus öljyä. Annostele taikinaa reilu ruokalusikallinen yhtä lettua kohden pannulle.
Paista noin 3–4 minuuttia per puoli tai kunnes lätyt ovat kullanruskeita ja rapeita pinnasta.
Vinkki: Tarjoile esimerkiksi smetanan tai maustamattoman jugurtin kanssa ja koristele tuoreilla kausiyrteillä.
Vinkki: Jos haluat pannukakuista makeita, korvaa sipuli esimerkiksi omenalla. Suolan ja pippurin sijaan lisää taikinaan ripaus sokeria ja tarjoile hillon tai kerman kera.
Tämän monikansallisen perinneruuan ohje on tähän kopioitu Ilta-Sanomista.
No comments:
Post a Comment