Ruokaohje on Valion mainos, ruuan on suunnitellut bloggaaja Kinuskikissa (Sini Visa).
Mango-passiopurkit voi tarjoilla osana pääsiäisen kahvipöytää, jossa on muutakin makeaa tarjolla. Jos taas suunnittelee ne pääsiäisaterian pääjälkiruoaksi, voi hyvin kasata isompaan annospurkkiin useamman kerroksen, jolloin jälkiruoka on suurempi.
– Purnukat voi asetella vieri viereen kakkualustalle, josta jokainen voi napata omansa, Visa ideoi.
Mikä estää myöskään tuunaamasta tätä jälkiruokaa oman maun mukaan: mango-passiorahkan sijaan voi kokeilla myös Valion muita maustettuja rahkoja. Makuvaihtoehtoja ovat esimerkiksi marjaisa kuningatar, vanilja tai Irish cream & coffee.
Kokeile keväistä jälkiruokaa – tämä herkku onnistuu taatusti!
Mango-passiopurkit
8 kappaletta
Purkin koko 1,25 dl. Isompiin purkkeihin tai annosmaljoihin voi laittaa useampia kerroksia.
Keksikerros
■ 70 g digestivekeksejä
■ 40 g Valio voita
Kermavaahtokerros
■ 1 1/2 dl Valio vispikermaa
■ 1 1/2 tl sokeria
■ 1 1/2 tl vaniljasokeria
Rahkakerros
■ 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa, mango-passio
Pinnalle
■ 1 mango
Valmistusohje
Laita digestivekeksit pakastuspussin sisälle ja painele murskaksi. Keksejä ei kannata hienontaa jauhomaiseksi saakka. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Painele keksiseosta purkkien pohjalle. Purkit voi nostaa hetkeksi jääkaappiin, jolloin seos kiinnittyy purkin pohjalle.
Vatkaa vispikerma ja sokerit kevyeksi vaahdoksi.
Annostele purkkeihin mango-passiorahkaa ja kermavaahtoa. Jätä noin 1 cm tilaa mangoruusuille.
Kuori mango ja leikkaa hedelmälihasta ohuita viipaleita.
Aseta viipaleita purkkeihin ulkoreunasta alkaen. Ruusun keskiosan voi tehdä rullalle kieritetystä mangoviipaleesta.
No comments:
Post a Comment