Ainekset (6 kpl)
- 1 tlk (240 g) valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
- 150 g mantelimassaa (esim. Sallinen)
- (pari tippaa karvasmanteliöljyä)
- 50 g voita
Viimeistelyyn
- 1muna
- ¾ dl mantelilastuja
- ½ dl tomusokeria
Mantelicroissantit valmistuvat näin:
- Ota taikina huoneenlämpöön. Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä antamaan lisää makua.
- Avaa taikinapakkaus. Levitä taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
- Laita mantelicroissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele munalla.
- Levitä loput massasta croissantien päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle reilusti tomusokeria.
Alkuperäinen ihje: meillakotona.fi
No comments:
Post a Comment