2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa (ei välttämätön)
1 purkki (200 g) pehmeää raejuustoa (esim. Keso)
(normaalin raejuuston voi hienontaa esim. tehosekoittimella)
Lisäksi:
1 muna (käytä loput munasta vaikka pikkuleipiin saman päivän aikana)
Seesaminsiemeniä
(Merisuolaa)
(Valkosipulirouhetta)
VALMISTUS:
Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää 1 purkki (200 g) raejuustoa. Sekoita taikina tasaiseksi. Työstä taikinaa tarvittaessa käsin.
Muotoile taikina käsin palloksi, jaa neljään osaan, leivo osista noin 20 cm pitkiä pötkylöitä ja liitä pötkylät renkaiksi. Nipistä liitoskohta tiukasti kiinni.
Voitele bagelit munalla ja ripottele halutessasi päälle seesaminsiemeniä tai tee seesaminsiemenistä ja karkeasta suolasta ja valkosipulirouheesta seos, jota ripottelet bageleille. Paista 200-asteisessa uunissa tai 180-asteisessa airfryerissa 10-15 minuuttia.
No comments:
Post a Comment