2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa (ei välttämätön)
1 purkki (200 g) pehmeää raejuustoa (esim. Keso)
(normaalin raejuuston voi hienontaa esim. tehosekoittimella)
Lisäksi:
1 muna (käytä loput munasta vaikka pikkuleipiin saman päivän aikana) Bagelit paistuvat kauniin ruskeiksi myös ilman kananmunalla voitelua, mutta jis haluaa ripotella päälle esim siemeniä, ne tarttuvat paremmin kananmunalla voideltuihin bageleihin.
Seesaminsiemeniä
(Merisuolaa)
(Valkosipulirouhetta)
VALMISTUS:
Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää 1 purkki (200 g) raejuustoa. Sekoita taikina tasaiseksi. Työstä taikinaa tarvittaessa käsin.
Muotoile taikina käsin palloksi, jaa neljään osaan, leivo osista noin 20 cm pitkiä pötkylöitä ja liitä pötkylät renkaiksi. Nipistä liitoskohta tiukasti kiinni.
Voitele bagelit munalla, etenkin jos haluat ripotella päälle seesaminsiemeniä. Voit myös tehdä seesaminsiemenistä ja karkeasta suolasta ja valkosipulirouheesta seoksen, jota ripottelet bageleille. Paista 200-asteisessa uunissa tai 180-asteisessa airfryerissa 10-15 minuuttia.
Omassa uunissa paistui 200°:ssa 12 - 13 min, kiertoilmauuni.
Yhdessä bagelissa on noin 30 g hh.
No comments:
Post a Comment