1 munakoiso (350 g), suolaa
suolaa
5 rkloliiviöljyä
3valkosipulinkynttä
2 prk (à 400 g)kirsikkatomaatteja
1 dlvalkoviiniä
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1 dlbasilikanlehtiä
2 rklhienonnettua timjamia
1 pkt (250 g)tuorenauhapastaa
1 pallo (à 125 g)buffalomozzarellaa
1 dlparmesaanijuustoraastetta
Uunipasta melanzane alla parmigiana – ohje:
- Huuhtele munakoisot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa. Itketä 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Paista munakoisoviipaleet oliiviöljyssä paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä lautaselle.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kaada uunivuokaan kirsikkatomaatit, valkoviini, suola, sokeri, hienonnettu basilika ja timjami. Lisää vuokaan munakoisot ja revitty mozzarella.
- Kiepauta nauhapasta kerälle ja aseta vuokaan munakoisojen joukkoon. Raasta päälle parmesaania. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata tölkkikirsikkatomaatit tavallisella tomaattimurskalla tai hieman ylikypsillä kuutioiduilla tomaateilla ja tilkalla tomaattimehua.
No comments:
Post a Comment