Friday, August 25, 2023

Melanzane alla parmigiane / Munakoiso-spagetti-parmesaanivuoka

 1 munakoiso (350 g), suolaa














































suolaa
5 rkloliiviöljyä
3valkosipulinkynttä
2 prk (à 400 g)kirsikkatomaatteja
1 dlvalkoviiniä
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1 dlbasilikanlehtiä
2 rklhienonnettua timjamia
1 pkt (250 g)tuorenauhapastaa
1 pallo (à 125 g)buffalomozzarellaa
1 dlparmesaanijuustoraastetta

Uunipasta melanzane alla parmigiana – ohje:

  1. Huuhtele munakoisot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa. Itketä 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla.
  2. Paista munakoisoviipaleet oliiviöljyssä paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä lautaselle.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  4. Kaada uunivuokaan kirsikkatomaatit, valkoviini, suola, sokeri, hienonnettu basilika ja timjami. Lisää vuokaan munakoisot ja revitty mozzarella.
  5. Kiepauta nauhapasta kerälle ja aseta vuokaan munakoisojen joukkoon. Raasta päälle parmesaania. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki!

Voit korvata tölkkikirsikkatomaatit tavallisella tomaattimurskalla tai hieman ylikypsillä kuutioiduilla tomaateilla ja tilkalla tomaattimehua.

No comments: