Ainekset
1
sipuli
1
paprika
2 rkl
rypsiöljyä
200 g
kinkkua (esim. saunapalvi)
2 rkl
vehnäjauhoja
n. 2 dl
vettä
2 dl
ruokakermaa
1 tl
timjamia (kuivattu, tai tuoretta maun mukaan)
0,5 tl
mustapippuria (rouhittu)
0,5 tl
suolaa
4 annosta
- Kuori ja hiebonna sipuli. Pese ja kuutioi paprika.
- Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, sipuli ja paprika. Pienennä lieden tehoa ja kuullota kasviksia muutama minuutti niin, että ne eivät mustu, mutta pehmenevät.
- Kuutioi kinkku. Lisää pannulle kinkku sekä vehnäjauhot. Sekoittele hyvin.
- Lisää vesi ja sekoita.
- Lisää ruokakerma. Mausta timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.
- Anna kastikkeen hautua vähintään 10 minuutin ajan. Käytä kantta jos mahdollista, ja pidä lieden teho sellaisena, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä.
- Lisää tarvittaessa hieman vettä, jos kastike vaikuttaa liian paksulta.
Vinkit
- Kuivatun timjamin sijaan voit käyttää maustamiseen tuoretta timjamia. Riivi kastikkeeseen timjamin lehtiä maun mukaan.
- Kinkkukastike sopii hyvin tarjottavaksi pastan kanssa.
Alkuperäinen ohje Ruoka & Koti
No comments:
Post a Comment