Lihapyörykät lampaan jauhelihasta
500 g lampaan jauhelihaa
1 pussi sipulikeittoaineksia
200 g / 1 purkki kermaviiliä
1 kananmuna
2-3 tl kuivatua rosmariinia
2 tl mustapippuria, myllystä tai rouhittua
2 valkosipulinkynttä
Sekoitetaan kermaviiliin sipulikeittoainekset, kananmuna, rosmariini, mustapippuri ja murskatut valkosipulinkynnet sekä viimeiseksi jauheliha. Muotoillaan pellillinen lihapyöryköitä. Tein aika isoja, tuli 12 kpl. Paistetaan lihapyöryköiden koon mukaan esim. 35 min. 200-asteisessa uunissa. Tarjoillaan esim. keitettyjen perunoiden tai perunamuusin, puolukoiden tai puolukkasurvoksen ja salaatin kanssa.
Mikäli sipulikeittojauheohjeella tekee lihapullat sika-nautajauhelihasta tai naudan jauhelihasta, jätetään rosmariini pois ja käytetään timjamia tai persiljaa, tai maustetaan maun mukaan. Valkosipuli on joidenkin mielestä lampaan kanssa ehdoton, mutta poiskin sen voi jättää, varsinkin, jollei liha ole lammasta. Valkosipulin voi myäs murskaamisen jälkeen kuullottaa öljyssä pannulla, jos haluaa pyöreämmän maun, ja lisätä vasta sitten kermaviiliin.
No comments:
Post a Comment