Perusmureke poron jauhelihasta
https://www.pororeseptit.fi/
Alkuperäinen ohje Paliskuntain yhdistykseltä, joka on julkaissut monia muitakin pororeseptejä ja muuta pororuokiin liittyvää asiaa www-sivuillaan. Murekereseptistä olen tehnyt lihapullia, ja hyviä tulee! 225 astetta ja 20 - 30 min.
Ainekset
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl vichyvettä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 hienonnettu sipuli
- 400 g porojauhelihaa
- 2 – 3 tl yrttisuolaa
- suolaa
- musta- tai viherpippuria
Ohje
Sekoita kulhon pohjalla korppujauhot vesi-kermaviiliseokseen. Anna turvota (5-10 min).
Lisää muut aineet ja sekoita hellävaroen kapustalla tasainen taikina.
Maista mausteiden määrä taikinasta tai paistetusta lihapullasta.
Valmista taikinasta joko lihapullia, liharullia, jauhelihapihvejä tai mureketta, joko täytteillä tai ilman.
Lisää muut aineet ja sekoita hellävaroen kapustalla tasainen taikina.
Maista mausteiden määrä taikinasta tai paistetusta lihapullasta.
Valmista taikinasta joko lihapullia, liharullia, jauhelihapihvejä tai mureketta, joko täytteillä tai ilman.
No comments:
Post a Comment