Hirvikäristys Kotilieden ohjeella:
600 g hirvenpaistia
50 g voita
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
0,5 pulloa olutta
2-3 dl vettä
1 rkl katajanmarjoja
- Vuole jäisestä hirven paistista terävällä veitsellä ohuita siivuja. Paista lihasuikaleet voissa kauniin ruskeiksi. Parhaiten lihat ruskistuvat valurautaisessa paistinpannussa tai padassa useammassa erässä paistettaessa.
- Mausta ruskistuneet lihasuikaleet suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat viimeistään tässä vaiheessa valurautaiseen pataan. Lisää olut ja katajanmarjat sekä vettä sen verran, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
- Maista ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile perunamuusin, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera.
No comments:
Post a Comment