Uunilihapullavuoka
ANNOKSET
4
Samassa vuoassa paistuvat niin jättilihapullat, kastike kuin perunatkin. Voit tehdä vuoan valmiiksi jääkaappiin ja sujauttaa uuniin ulkoilun jälkeen.
JAA SOMESSA
Ainekset
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
öljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
400 g
tomaattimurskaa
2 dl
ruokakermaa
2 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
LIHAPULLAT
400 g
jauhelihaa
1 dl
murennettua vaaleaa leipää
1/2 dl
vettä
1 kpl
kananmuna
1 rkl
sinappia
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
4 kpl
perunaa
basilikaa
minitomaatteja
turkkilaista jogurttia
Näin teet
1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan.
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
öljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
400 g
tomaattimurskaa
2 tl
oreganoa
2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
2
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita leipä veteen isossa kulhossa. Anna liota hetki. Lisää muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.
400 g
jauhelihaa
1 dl
murennettua vaaleaa leipää
1 rkl
sinappia
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
1/2 dl
vettä
3
Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.
4 kpl
perunaa
4
Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.
5
Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa ja minitomaatteja. Tarjoa lisänä jogurttia.
Vinkki: Valmista lihapullat vaihteeksi broilerin jauhelihasta tai voit tehdä kasvisversion korvaamalla lihapullat esimerkiksi härkispyöryköillä (reseptin löydät täältä).
basilikaa
minitomaatteja
turkkilaista jogurttia
No comments:
Post a Comment