Minna Canthin kakku
2,4 litran vuokaReseptin sanotaan olevan peräisin Canthin perheen keittokirjasta, joten ainesuhteita ei ole muutettu, vaikka annos on liian suuri useimpiin kakkuvuokiin. Helpointa asia on ratkaista paistamalla osa taikinasta ”pikkukakuksi” toisessa vuoassa tai paistonkestävässä astiassa.
4 dl kuohukermaa
2 munaa
2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
2 dl siirappia
4 rkl sulatettua voita
Koristeluun tomusokeria
- Vaahdota kerma.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä vaahdot.
- Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet ja siirappi vuorotellen vaahtoon. Lisää voi.
Kaada taikinaa voideltuun, korppujauhotettuun (pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa) vuokaan korkeintaan 3/4 korkeudelle, sillä kakku kohoaa paljon. Paista loppu taikina toisessa vuoassa tai astiassa, jollei vuoka ole riittävän suuri.
Alkuperäinen ohje Canthin perheen keittokirjasta, julkaistu ainakin täällä: Maa- ja kotitalousnaiset https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/minna-canthin-kakku-3009
No comments:
Post a Comment