Ahmed Ladarsin ohjeita. Hienoa, että joku nostaa esille suomalaista perinneruokaa aivan uudella ja innovativisella tavalla! Mämmi raaka-aineena! Ohjeet Aamu-TV / Ahmed Ladarsi. Hyvä Tunisia!
| MÄMMIRESEPTEJÄ Perinteinen pääsiäisherkku mämmi jakaa suomalaisia ja saa ulkomaiset ihmetyksen valtaan. Ainakin yhden ulkomaalaissyntyisen suomalaisen mämmi on kuitenkin hurmannut.
Pitkän kokinuran tehnyt Ahmed Ladarsi on laatinut mämmistä kirjan. Hän vieraili lähetyksessämme tiistaina 19.2. Tässä kaksi hänen reseptiään.
MÄMMIKUIVAKAKKU
260 g mämmiä 3 munaa 2 dl sokeria 100 g voita tai margariinia 2 dl perunajauhoja 1 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta
Sekoita mämmi ja sokeri hyvin ja lisää joukkoon kolme kananmunaa. Lisää sulatettu voi tai margariini ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan. Voitele kuivakakkuvuoka ja sirottele vuokaan korppujauhoja. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista kakkua 185 asteessa noin 45 minuuttia.
Tämä peruskakku soveltuu pohjaksi monenlaisiin kakkuihin.
MANGOHIPSU
Pohja: 5dl mämmikuivakakkumuruja
Täyte: 0,5 dl vettä 6 liivatelehteä 2 prk säilöttyä mangoa 1 tuore mango 2 dl jogurttia (mango-) 2 dl rahkaa
Katso kuivakakun ohje. Sekoita kuivakakkumurut ja vesi. Laita seos tiiviisti kakkuvuokaan pohjaksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Soseuta säilötyt mangot tehosekoittimella ja sekoita joukkoon jogurtti ja rahka. Lämmitä 1 desilitra säilykepurkin mangolientä ja lisää liuotetut liivatelehdet. Kaada seos kakkupohjan päälle vuokaan. Jäähdytä kakkua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Koristele kakku tuoreilla mangoviipaleilla.
|
|
|
|
|
No comments:
Post a Comment