Friday, March 7, 2008
HANNATÄDIN KAKUT
3 dl voisulaa
3 dl kermaa (jugurtti käy myös - erääntyneet jugurtit voi vaikka pakastaa ja käyttää sitten leivontaan)
5 dl sokeria
10 dl vehnäjauhoja
5 dl perunajauhoja
2 tl soodaa
vaniljasokeria
Kaikki aineet sekoitetaan. Varaa iso kulho tai puolita annos! Perunajauhot on syytä siivilöidä ja sekoittaa vehnäjauhojen joukkoon. Tee taikinasta tasasuuria palloja; jotteivät pala, mieluimmin ainakin 3-4 cm halkaisijaltaan. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä - jos leivinpaperia ei ole, rasvaa pelti. Lämpötila noin 180 astetta. Kokeilemalla löytyy oikea paistoaika.
Tässä toinenkin ohje:
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g voita sulatettuna
1,5 dl kermaa
Molemmat ainesluettelot on äitini kirjoittanut ruutupaperille, ovat minulla kansiossa monien muiden joukossa. Teko-ohjeet olen lisäillyt parhaani mukaan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment