LIHALIEMI
2 kg naudanhäntää ja/tai liemiluita (voi olla myös 1 kg kumpaakin)
2 sipulia
3 porkkanaa
1 palsternakka
1 mukulaselleri (tai varsiselleriä)
1 purjo
3 laakerinlehteä
1 rkl mustapippureita
½ ruukkua timjamia
1 ruukku persiljaa
Laita kaikki aineet mausteita ja yrttejä lukuunottamatta uunipellille tai vuokaan. Paahda uunissa 220 asteessa 20 minuuttia. Kaada sen jälkeen kaikki isoon kattilaan, esim. 10 l. Lisää vettä niin että kaikki ainekset peittyvät hyvin. Anna lämmetä hissukseen ja kun liemi alkaa kiehua, kuori kaikki vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää mausteet ja yrtit joukkoon. Jos ne lisääaikaisemmin, ne haittaavat vaahdon pois kuorimista. Anna kiehua ihan hiljalleen muutama tunti. Siivilöi liemi ja käytä heti tai pakasta sopivan kokoisissa annoksissa.
No comments:
Post a Comment