Wednesday, November 2, 2022

PUNAINEN NAKKIEITTO

 PUNAINEN NAKKIKEITTO

Annoksia 6
Annoskoko 400g
Aktiivinen valmistusaika 30 min
Passiivinen valmistusaika 15 min

Raaka-aineet

300 g
nakkeja (rasvaa max 10%)
1
sipuli
300 g
bataattia tai perunoita
2
valkosipulin kynttä
600 g
keittojuureksia (pakaste)
200 g
maissia (pakaste)
1 rkl
öljyä
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 prk (400g)
(yrttimaustettua) tomaattimurskaa
1 l
vettä
1
liemikuutio
1 tl
chilitahnaa

Valmistusohje

1. Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja perunat tai bataatti. Hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja jeeraa muutama minuutti välillä sekoittaen.
3. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Lisää oerunat ja kasvikset. Lisää myös chilitahna ja sokeri. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcalj
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa 0,5 g
Alkuperäinen ohje Sydänliitolta


No comments: