KAURAKEKSIT
- 100 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1kananmuna
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiertoilmauunissa 180°.
- Sulata sata grammaa voita tai margariinia kattilassa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Sekoita keskenään 1 1/2 desilitraa sokeria, kolme desilitraa kaurahiutaleita, neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta. Lisää jäähtynyt rasva kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää lopuksi yksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan seistä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Ota taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jätä reilusti leviämisvaraa.
- Paista kaurakeksit uunin ylätasolla 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita. Kiertoilmauunissa 3 pellillistä paistuu 180°:ssa 12 min; jos jokin pelleistä on korkealaitainen, sitä pidetään uunissa minuutin kauemmin.
Alkuperäinen ohje Kotiliesi. Sama ohje monessa muussakin paikassa.
No comments:
Post a Comment