CIAMBELLA-KAKKU
Poimin reseptin juuri uusimmasta Herkullinen Toscana -ohjelmasta. Tarkoitukseni on kokeilla reseptiä lähitulevaisuudessa, mutta toistaiseksi en ole sitä vielä tehnyt. Kuuluu olevan toscanalainen perinnekakku. Ja helppo.
Tehdään näin:
Punnitaan 5 kananmunaa
Otetaan niiden painon verran
-hienoasokeria
-jauhoja
-suolatonta voita
ja 1/2 tl leivinjauhetta.
Kaadetaan aineet kulhoon, rikotaan kananmunat päällimmäisiksi. Vatkataan kaikki aineet kuohkeaksi seokseksi.
Voidellaan rengasvuoka.
Kaadetaan taikina rengasvuokaan. Pyyhitään vuuan reunat, etteivät ne pala uunissa - siis jos reunoilla on taikinaroiskeita
Paistetaan 180 asteessa noin 40 min, eli kakku on kypsää, kun taikina ei enää tartu tikkuun.
Annetaan jäähtyä ennen vuuasta kumoamista. Syödään esim. marjojen ja kermavaahdon kanssa. Voi käyttää muitakin lisukkeuta, esim. kakun voi kuorruttaa, taikinaan voi lisätä rommissa liotettuja rusinoita, kakun voi nauttia suklaakastikkeen tai jäätelön kanssa, ihan mitä vain haluaa lisukkeeksi laittaa.
Poimin reseptin juuri uusimmasta Herkullinen Toscana -ohjelmasta. Tarkoitukseni on kokeilla reseptiä lähitulevaisuudessa, mutta toistaiseksi en ole sitä vielä tehnyt. Kuuluu olevan toscanalainen perinnekakku. Ja helppo.
Tehdään näin:
Punnitaan 5 kananmunaa
Otetaan niiden painon verran
-hienoasokeria
-jauhoja
-suolatonta voita
ja 1/2 tl leivinjauhetta.
Kaadetaan aineet kulhoon, rikotaan kananmunat päällimmäisiksi. Vatkataan kaikki aineet kuohkeaksi seokseksi.
Voidellaan rengasvuoka.
Kaadetaan taikina rengasvuokaan. Pyyhitään vuuan reunat, etteivät ne pala uunissa - siis jos reunoilla on taikinaroiskeita
Paistetaan 180 asteessa noin 40 min, eli kakku on kypsää, kun taikina ei enää tartu tikkuun.
Annetaan jäähtyä ennen vuuasta kumoamista. Syödään esim. marjojen ja kermavaahdon kanssa. Voi käyttää muitakin lisukkeuta, esim. kakun voi kuorruttaa, taikinaan voi lisätä rommissa liotettuja rusinoita, kakun voi nauttia suklaakastikkeen tai jäätelön kanssa, ihan mitä vain haluaa lisukkeeksi laittaa.
Kuva Ho Voglia di Dolce -blogista
No comments:
Post a Comment