Olemme viisihenkinen kokkaava ja leipova perhe. Perheen isä vastaa arkisin ruuanlaitosta, äiti taas enemmän leipoo ja viikonloppuisin teemme ruokaa yhdessä. Lapsillakin pysyy kauha ja paistinlasta kädessä, ja kaikki osaavat myös leipoa. Tallennamme tänne ne reseptit, joita eniten käytämme, koska haluamme, että ne ovat saatavilla silloinkin, kun kansioon työnnetty irtopaperi on hukassa. Kaikki ohjeet ovat kokeiltuja ja onnistuneita, joten toivottavasti niistä on iloa myös muille!
Friday, March 7, 2008
HANNATÄDIN KAKUT
3 dl voisulaa
3 dl kermaa (jugurtti käy myös - erääntyneet jugurtit voi vaikka pakastaa ja käyttää sitten leivontaan)
5 dl sokeria
10 dl vehnäjauhoja
5 dl perunajauhoja
2 tl soodaa
vaniljasokeria
Kaikki aineet sekoitetaan. Varaa iso kulho tai puolita annos! Perunajauhot on syytä siivilöidä ja sekoittaa vehnäjauhojen joukkoon. Tee taikinasta tasasuuria palloja; jotteivät pala, mieluimmin ainakin 3-4 cm halkaisijaltaan. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä - jos leivinpaperia ei ole, rasvaa pelti. Lämpötila noin 180 astetta. Kokeilemalla löytyy oikea paistoaika.
Tässä toinenkin ohje:
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g voita sulatettuna
1,5 dl kermaa
Molemmat ainesluettelot on äitini kirjoittanut ruutupaperille, ovat minulla kansiossa monien muiden joukossa. Teko-ohjeet olen lisäillyt parhaani mukaan.
No comments:
Post a Comment