Olemme viisihenkinen kokkaava ja leipova perhe. Perheen isä vastaa arkisin ruuanlaitosta, äiti taas enemmän leipoo ja viikonloppuisin teemme ruokaa yhdessä. Lapsillakin pysyy kauha ja paistinlasta kädessä, ja kaikki osaavat myös leipoa. Tallennamme tänne ne reseptit, joita eniten käytämme, koska haluamme, että ne ovat saatavilla silloinkin, kun kansioon työnnetty irtopaperi on hukassa. Kaikki ohjeet ovat kokeiltuja ja onnistuneita, joten toivottavasti niistä on iloa myös muille!
Friday, March 7, 2008
GRASMERE GINGERBREAD
560 g vehnäjauhoja (= 10 dl)
260 g fariinisokeria (= 5 dl) tai mieluummin puolet fariinisokeria ja puolet tavallista kidesokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl leivinjauhetta
300 g margariinia
(raastettua appelsiininkuorta)
Kuivat aineet sekoitetaan, margariini sulatetaan ja lisätään joukkoon. Painellaan pellille noin 2 cm paksuksi levyksi, Paistetaan 175 asteessa tummanruskeaksi (noin 30 - 35 min.) Uunista otettua leikataan palasiksi, mutta jäähdytetään pellillä. (Appelsiininkuoria ei ole alkuperäisessä ohjeessa, mutta niiden kanssa maku paranee - makuasia tietysti...)
Tämän inkivääripikkuleipäohjeen löysin melkein 30 vuotta sitten erään englantilais-suomalaisen pariskunnan kotoa englantilaisesta keittokirjasta. Kakuista tuli hyvän makuisia, mutta kovia, ja äitini, jolla jo kansakoulutodistuksen mukaan on erityistaidot leipomisessa (totta!) ehdotti, että korvaisin puolet fariinisokerista tavallisella sokerilla. Niin olen tehnyt, ja hyviä tulee. Appelsiininkuoret oli perheen englantilainen rouva lisännyt ohjeeseen.
No comments:
Post a Comment