Saturday, June 21, 2025

UNKARILAINEN JAUHELIHAKEITTO

 

Unkarilainen jauhelihakeitto

400 g jauhelihaa

1 iso sipuli

5–6 valkosipulinkynttä

1 palsternakka

3 perunaa

2–3 porkkanaa

pieni pala kaalia

1,5 lvettä

2 lihaliemikuutiota (tai fondia)

1 laakerinlehti

2–3 rkl paprikajauhetta

1 tl mustaapippuria

1 rkl tomaattipyrettä

tuoreita yrttejä

suolaa

1. Ruskista jauheliha sekä silputut sipulit öljyssä.

2. Lisää paprikajauhe, sekoittele hetki.

3. Lisää vesi, liemikuutiot ja pieniksi silputut kasvikset sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat pehmeät.

4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Resepti: Kotikokki.net