Olemme viisihenkinen kokkaava ja leipova perhe. Perheen isä vastaa arkisin ruuanlaitosta, äiti taas enemmän leipoo ja viikonloppuisin teemme ruokaa yhdessä. Lapsillakin pysyy kauha ja paistinlasta kädessä, ja kaikki osaavat myös leipoa. Tallennamme tänne ne reseptit, joita eniten käytämme, koska haluamme, että ne ovat saatavilla silloinkin, kun kansioon työnnetty irtopaperi on hukassa. Kaikki ohjeet ovat kokeiltuja ja onnistuneita, joten toivottavasti niistä on iloa myös muille!
Thursday, August 1, 2024
PISTAASIJUUSTOKAKKU
Paistettu pistaasijuustokakku on just sulle joka tykkäät pistaasista! Tässä sitä on joka elementissä. Pohjassa rouhittua pistaasia, täytteessä pistaasitahnaa sekä myös päällä kermavaahdossa pistaasitahnaa ja kaiken kruunaa rouhittu pistaasipähkinä.
Pistaasitahnan voi tehdä itse (käytän kuudespaisti-blogin ohjetta joka on ihan paras!) tai sen voi ostaa valmiina.
Pohja:
3,5 dl digestivekeksiä
0,5 dl sokeria
1 dl rouhittua pistaasia
1 dl sulaa voita
Täyte:
600 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
1-1,5 dl pistaasitahnaa
Päälle
1 dl vispikermaa
0,5 dl pistaasitahnaa
Rouhittua pistaasia
Laita uuni päälle 160 astetta. Vuoraa 22 cm vuoka leivinpaperilla. Sekoita pohjan aineet ja paina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen jälkeen. Sekoita joukkoon ranskankerma, vaniljasokeri ja pistaasitahna. Laita pohjan päälle. Paista 45- 50 min tai kunnes reunat ovat paistuneet ja keskeltä hyllyy vielä. Sammuta uuni ja annan kakun jäähtyä siellä tunnin. Poista uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöön. Jäähdytä yön yli jääkaapissa.
Vatkaa kerma. Lisää pistaasitahna. Levitä kakun päälle ja viimeistele rouhitulla pistaasilla.
Ohje on Mira Hoikan käsialaa, Leivotaan-fb-ryhmästä.