Saturday, June 2, 2012

APPELSIINIBROILERI UUNISSA

Appelsiinibroileri uunissa 30 - 60 min Ainekset 4 annosta 1 rs (n. 1 kg) Pirkka broilerin rintaleikkeitä 2 rkl oliiviöljyä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 4 valkosipulinkynttä murskattuna 2 tl timjamia 1 appelsiinin mehu 1 rkl kanafondia 2 appelsiinia lohkoina 200 g vihreitä viinirypäleitä 1 dl kalamataoliiveja Pinnalle 1 ruukku rucolaa Vaihe 1Pane broileripalat uunivuokaan. Voitele palat oliiviöljyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulinkynsillä ja timjamilla. Vaihe 2Kuori kaksi appelsiinia terävällä veitsellä ja irrota hedelmälohkot kalvoja pitkin. Ota lohkoista ja kalvoista irtoava hedelmämehu talteen. Purista yhdestä appelsiinista mehu. Sekoita appelsiinimehuun (noin 2 dl) kanafondi. Kaada neste vuokaan. Vaihe 3Kypsennä broilereita 200-asteisessa uunissa runsaat 30 minuuttia. Lisää vuokaan appelsiinilohkot, viinirypäleet ja oliivit. Kypsennä edelleen noin 10 minuuttia. Vaihe 4Ota vuoka uunista, kun broileri on kypsää. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kanssa. Voit käyttää ruokaan kalamataoliivien sijaan kivettömiä tai valkosipulitäytteisiä oliiveja. Ravintosisältö Ravintosisältö / 100g / annos Energiaa 141 kcal / 592 kJ 510 kcal / 2133 kJ Proteiinia 15 g 56 g Hiilihydraatteja 4 g 17 g Rasvaa 6 g 24 g
PIRKKA-OHJE.