Saturday, April 9, 2011

Kevätkakku, Tyrnikakku

Ainesosat

Valmistusaika: 40 min.

* POHJA
* 1 pkt (n. 150 g) rukiisia digestivekeksejä
* 1 dl juoksevaa kasvirasvamargariinia
* TÄYTE
* 2 prk (4 dl) vispautuvaa vaniljakastiketta
* 2 prk (400 g) kevyttä tuorejuustoa
* 1 dl tyrnimehua
* ½ dl ruokosokeria
* 1 sitruunan mehu
* 2 rkl agar-agar-jauhetta
* PÄÄLLE
* 1 granaattiomena
* ½ dl tyrnimarjoja

Tee näin:

* 1. Paloittele keksit, pane ne muovipussiin, sulje pussi ja kaulitse murusiksi kaulimen avulla.
* 2. Sekoita margariini keksiseokseen.
* 3. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperista. Painele keksiseos leivinpaperille.
* 4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto vaahtoon. Lisää seokseen tyrnimehu ja sokeri.
* 5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen agar-agar-jauhe. Lisää seos täytteeseen kapeana nauhana koko ajan sekoittaen.
* 6. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä kakku hyvin ja pane se hyytymään jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
* 7. Halkaise granaattiomena ja purista siemenet lautaselle. Koristele kakku tyrnimarjoilla ja granaattiomenan siemenillä.

Lisähuomiot

Tutustu agar-agariin!
Agar-agar on liivatelehtien korvaaja ja valmistetaan merilevästä, eli se sopii myös vegaaneille. Agar-agaria myydään jauheena apteekeissa, luontaistuotekaupoissa sekä etnisiä ruokatarvikkeita myyvissä kaupoissa. Myös joissakin hyvin varustetuissa marketeissa on tarjolla agar-agaria.
Pääsääntö agar-agarin käytössä on 10-15 g / 1 l hyydytettävää massaa.
2 rkl on yhtä kuin 10 g agar-agaria.


www.kotivinkki.fi