Sunday, March 27, 2011

Pekoni - kesäkurpitsasalaatti

500 g pikkukesäkurpitsoja
2 salaattisipulia
175 g rasvatonta pekonia
2 keitettyä kananmunankeltuaista

KASTIKE:

6 rkl öljyä
3 rkl sitruunanmehua
1 tl hunajaa
1 tl sinappia
1 - 2 murskattua valkosipulin kynttä
2 tl meiramia sekä timjamia
suolaa, pippuria

KORISTEEKSI:

meiraminoksia tai timjamia

Viipaloi kesäkurpitsat ohuelti ja asettelke laakealle vadille. Hienonna salaattisipulit ja ripottele pinnalle.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja maiusta maun mikaan suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike salaatin mausteeksi. Pane salaatti jääkaappiin.

Paista pekonit rapeiksi, jäähdytä ja musenna palasiksi.

Murenna keltuaiset salaatin pinnalle, samoin pekoni ja korista tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.

4 hengelle

Kesäinen juustosalaatti

3 suurta tomaattia
1/4 kurkkua
1 punainen ja 1 vihreä paprika
1-2 hentoa kesäkurpitsaa
250 g kermajuustoa
4 salaattisipulia tai pientä purjoa

KASTIKE:

6 rkl öljyä
3 - 4 rkl sitruuna- tai limettimehua
1 - 2 murskattua valkosipulin kynttä
1 tl hunajaa sekä sinappia
1 rkl persiljaa, basilikaa sekä meiramia
1 - 2 tl viherpippurimurskaa
suolaa

KORISTEEKSI:

basilikanoksia

Viipaloi ohuelti tomaatit, kurkku, paprikat, kesäkurpitsat sekä juusto. Asettele ne kauniiksi ryhmiksi laakealle vadille. Hienonna salaattisipuli pinnalle.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lusikoi kastike salaatin päälle ja peitä foliolla. Pane 15 minuutiksi pakastimeen ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla yrteillä.

4 - 6 hengelle. Kastike kannattaa tarjota erikseen pöydässä, jokainen saa ottaa mielensä mukaan.

Sunday, March 6, 2011

Valentine Brownies

50 g butter
120 g unsweetened chocolate, chopped
120 g semisweet chocolate, chopped
125 ml = 65 g all-purpose flour
125 ml = 65 g unsweetened cocoa
1/2 tsp (=teelusikall.) salt
6 eggs
2 1/2 dl granulated sugar
2 1/2 dl packed brown sugar
2 tsp (=teelusikall.) vanilla extract

1. Preheat oven to 180 - 200 C. Line pan with baking paper.

2. In saucepan, melt butter an chocolates on low, stirrin. Remove from heat.

3. IOn bowl, whisk flour, cocoa, and salt. In large bowl, withb mixer on high speed, beat eggs until blended. Gradually add sugars; beat 10 minutes or until tripled in volume.

4. Fold in chocolates and vanilla, then flour mixture. Pour into pan. Bake 28 to 32 minutes or until tootthpick inserted near center comes out almost clean. Cool. Makes 16 servings.