Monday, January 3, 2011

Mokkaruudut

2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2-3 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
150g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta

Kuorrutus:
3 1/2 dl tomusokeria
4 rkl sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
4 rkl vahvaa kahvia (tai maitoa)
1 1/2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, yhdistä kuivat aineet ja lisää ne munasokerivaahtoon, lisää maito ja sulatettu voi, kaada taikina syvälle, vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia

sekoita kuorrutuksen kaikki ainekset ja levitä se vähän jäähtyneen ''kakun'' päälle
koristele tomusokerilla, kookoshiutaleilla tai strösselillä ja jaa kakkulevy ruuduiksi.

Huom! Älä käytä juoksevaa rasvaa, kakkuosa lässähtää.

Lasagne Bolognese

INGREDIENSER:
cA 200 GR LASAGNE (12 ST PLATTOR)
KÖTTFÄRSSÅS
BECHAMELSÅS
50-100 GR RIVEN PARMESANOST ELLER LAGRAD SVECIA

TILLAGNING:
Köttfärssås: Fräs en hackad lök och en vitloksklyfta i litet olja. Tillsätt 200-300 gr köttfärs och låt det brynas under omrörning.
Tillsätt därefter 400 gr krossade tomater (en burk), en buljongtärning, salt och peppar. Småkokas ca 30 min. Ta av kastrullen, smaksätt med oregano, rör om väl.

Bechamelsås: Smält 4 msk margarin i en kastrull och rör i 1 dl Ideal- eller vetemjöl. Späd under omrörning med 1 liter (soja)mjölk och vispa hela tiden till en slät, tunn sås. Låt småkoka ca 5 min., krydda med salt och riven muskot. Såsen skall vara tunn eftersom de förkokta plattorna absorberar mycket vätska under gräddningen i ugn.

Lasagne: Smörj en eldfast form. Fyll därefter med: 1, Bechamelsås. 2. Ett lager okokta lasagneplattor (3 st men det beror helt på hur bred formen är). 3. Bechamelsås och köttfärssås. Upprepa detta 4 gånger i det man omväxlar med lasagneplattor och de två såserna. Översta lagret lasagneplattor täcks riklight med bechamelsås (om bechamelsåsen inte räcker till kan mjölk tillsättas, för att få den nödvändiga vätskemängden). Strö riven ost över och grädda i 225 graders ugn 25 minuter mer formed täckt av aluminikumfloie och ytterligare 15 minuter utan folie. Kiertoilmauunissa 200 astetta on ainakin meillä sopivampi paistolämpötila.

Sunday, January 2, 2011

Omenapiirakka

Omenapiirakka

Raaka-aineet:

3 kpl kananmunia
3 dl sokeria
150 g margariiniä
1,5 dl vettä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa

omenoita

Valmistusaika 45 min
Ohje:

* Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
* Kiehauta vesi ja margariini.
* Kaada jäähtynyt vesi-margariiniseos muna- ja sokerivaahdon joukkoon, sekoita varovasti.
* Lisää vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe.
* Kaada taikina uunipellille.
* Lado omenaviipaleet taikinan päälle ja sirottele lopuksi kanelia ja sokeria.
* Paista piirakkaa 180-200 asteessa noin 20 minuuttia, mahdollisesti 30, uunista riippuen. Omassa kiertoilmauunissa 180° ja 20 min.