Thursday, June 18, 2009

Arabialainen leipä

30 g hiivaa 
1 1/2 dl + 5 dl + 1 1/4 dl haaleaa vettä 
2 tl suolaa 
n. 2 l vehnäjauhoja 
1/2 dl oliiviöljyä 
vähän jauhoja leipomiseen 

 1. Liota hiiva 1 1/2 dl:aan haaleaa vettä. Seisota seosta 5 min. 

2. Sekoita jauhot ja suola ja kaada seos hiivaseokseen. Lisää oliiviöljy ja 5 dl haaleaa vettä. Lisää hitaasti, lusikallinen kerrallaan, vielä 1 1/4 dl vettä. 

3. Alusta taikinaa 20 min. tai käytä yleiskonetta. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota 45 min. 

4. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile jokaisesta pallo. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia. 

5. Jauhota pelti vehnäjauhoilla tai käytä leivinpaperia. Kauli pallot puolen senttimetrin paksuisiksi leiviksi. 

6. Nostata leipiä liinan alla noin 30 min. Pistele haarukalla koristeita leipien pintaan. 

7. Paista 250 asteessa 10 minuuttia. Tarjoa leivät lämpiminä tai jäähtyneinä. Resepti fantastisesta kirjasta Ruokamatka Afrikkaan, tekijät Hille Janhonen-Abruquah, Riitta Nevala, Julia Ojala, Anne Svensk-Smouni. WSOY 2000.